الزام ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری در صنایع بزرگ

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: مرکز توسعه کسب و کار 4، به عنوان یک برج دیده بانی و تحول دیجیتال روز دنیا، هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیده بانی می کند و بستر مناسبی را برای تعامل با کسب و کارها و استارت آپ های حوزه تحول صنعت دیجیتال ایجاد می کند.

خبرگزاری تسنیم، محمد یاسر طیب نیا امروز در مراسم «افتتاح کسب و کار صنعت 4» گفت: تمام تلاش های چند دهه گذشته معطوف به سربلندی و پیشرفت ایران بوده اما واقعیت این است که هنوز خیلی جای پیشرفت داریم و در بسیاری عرصه ها ممکن است عقب ماندگی داشته باشیم. برای هر کسی که این آب و خاک اهمیت دارد، دغدغه مند برای جبران برخی کوتاهی ها و عقب ماندگی ها می اندیشد. لذا من و همکاران از این قائده مستثنی نبوده ایم و دائم به دنبال چگونگی رشد و پیشرفت ایران بوده ایم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به شرکت پوسکو جنوبی کره به عنوان یک شرکت موفق در دنیا بیان داشت: این شرکت به عنوان رقابت پذیرترین شرکت فولادی است. این شرکت در مدت 25 سال به بزرگترین شرکت فولادی جهان تبدیل شد. این شرکت با کمترین ظرفیت در 15 سال ایجاد شد و برای تاسیس آن ژاپنی ها به کره ای ها کمک کردند.

وی بیان داشت: این شرکت تنها یک شرکت فولادی نیست بلکه یکی از اصلی ترین بازیگران اقتصاد کره جنوبی است. عامل اصلی پیشرفت این شرکت و شرکت های مشابه توجه به مقوله نوآوری و فناوری است. این مطلب شاه کلید رشد و فناوری تمام شرکت هایی است که نه تنها خودشان را بلکه اقتصاد کشورهایشان را رهبری می کنند.

مدیرعامل فولاد مبارکه بیان داشت: بعضی از این شرکت مانند زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، گوگل و مایکروسافت، ساموسنگ و ده ها شرکت دیگر درآمدشان از درآمد ملی ما و اقتصاد نفتی ما بالاتر هستند. تمامی اینها نمونه هایی هستند که در چند دهه گذشته تمرکز خود را در حوزه نوآوری گذاشته اند و در سال های اخیر به پیاده سازی زیست بوم نوآوری اندیشیده اند.

وی افزود: لذا ما هم در حدود 3 سال پیش ماموریت ویژه ای به شرکت فناوری و نوآوری فولاد مبارکه محول کردیم تا تمام تمرکز خود را در خلق این زیست بوم قرار دهد و بتوانیم حول مبارک یک اکوسیستم نوآوری را پدید آوریم تا از زایش آن کشور بهره مند شوند.نگاه دقیق به شرکت های پیشرو و نگاه آنها به توسعه کشورشان نشان می دهد که هر کدام از اینها به عنوان یک لوکوموتیو در جهت توسعه و پیشرفت کشورهایشان عمل کرده اند و فولاد مبارکه از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی ما برخوردار است.

وی بیان داشت: فولاد مبارکه امروز جزء بزرگترین مجموعه های صنعتی کشور به لحاظ ارزش افزوده، فروش و شاخص های اصلی است. امروزه در دنیا در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر و نوآوری اتفاقاتی زیادی رخ می دهد و سرعت در این مقوله بسیار مهم است و سرعت دنیا در پیشرفت سرمایه گذاری خطرپذیر و نوآوری از ما بسیار بیشتر است.

طیب نیا بیان داشت: اگر در یک زمانی 86 درصد از سرمایه گذاران خطرپذیر در حوزه استارت آپ ها در حوزه آمریکا و کانادا بود امروز در آسیا 28 درصد سرمایه گذاری می شود در اروپا از 10 درصد به 19 درصد رسیده است و رقم آمریکا کم نشده بلکه سهم آن کم شده و دنیا خودش را به آمریکا می رساند.

وی افزود: بنابراین فولاد مبارکه و شرکت های بزرگ در ایران باید این مسیر را طی کنند. امروز فیلیپین نزدیک یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خطرپذیر دار و مصر حدود 392 میلیون دلار در سال 2023 سرمایه گذاری خطرپذیر داشته است. عربستان 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است این در حالی است که ایران در سال 1401 در این زمینه فقط 1600 میلیارد تومان سرمایه گذاری خطرپذیر داشته و در سال 1402 نیز میزان سرمایه گذاری خطرپذیری آن 1800 میلیارد تومان بود که از این رقم که معادل 30 میلیون دلار در آن زمان می شد. که از این رقم یک سوم سرمایه گذاری مربوط به فولاد مبارکه بوده است.

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه هدف ما در این زمینه سرمایه گذاری 3 هزار میلیارد تومانی بود، بیان داشت: در سال جاری میزان سرمایه گذاری خطرپذیری ما تا حدودی توقف داشت زیرا نتوانستم دیگر شرکت ها را با خودمان همراه کنیم. در فولاد مبارکه امروز با طی کردن دو سطح بلوغ، یعنی بهره برداری و پایدارسازی زنجیره تامین با 100 درصد ظرفیت کار می کنیم.

طیب نیا بیان داشت: خلاء فولاد مبارکه در حال حاضر تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به توسعه دهنده تکنولوژی است و برای طی کردن این مسیر نیاز بود تا نقاط گمشده در زیست بوم صنعت کشور را شناسایی کنیم و در جهت برطرف کردن آن اقدام کنیم. لذا بعد از راه انداختن چند مرکز دانشگاهی و شکل دهی ساختار سرمایه گذاری خطرپذیر، یکی از اضلاع دیگر این زیست بوم افتتاح شد و در حال شکل گیری است.

وی بیان داشت: مرکز توسعه کسب و کار 4، به عنوان یک برج دیده بانی و تحول دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیده بانی می کند و بستر مناسبی را برای تعامل با کسب و کارها و استارت آپ های حوزه تحول صنعت دیجیتال و متخصصان صنایع بزرگ فراهم می کند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha